
Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
346 θερμίδες ανά άτομο και 19 γραμμ. υδατάνθρακες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υπόλοιπο: 2 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος
Υλικά για 4 άτομα
• 8 λίτσι ή 8 φράουλες
• 8 rose sugar μπισκότα
• 3 αυγά
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
• 200 γραμμ. μασκαρπόνε
• 1 φύλλο ζελατίνης
• Φύλλα μέντας
Εξοπλισμός
4 μικρές ατομικές φόρμες
Μίξερ
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα λίτσι ή τις φράουλες και κόβουμε σε μικρούς κύβους . Απλώνουμε στον πάτο της φόρμας. Τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα, συμπιέζουμε ελαφρά και τα κρατάμε στο ψυγείο.
2 . Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο. Προσθέτουμε την Canderel Green στους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και αναδεύουμε ξανά.
3 . Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να διαλυθεί σε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό. Την ρίχνουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια δυνατά και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
5. Χωρίζουμε το μείγμα σε τμήματα και το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτουμε μερικά λίτσι ή φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα μέντας, βανίλια ή λίγη ροζ ζάχαρη.
Γευστικό σχόλιο Ένα γλυκό που έρχεται από την γειτονική Ιταλία για να μας δώσει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία!
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...