- Ημερομηνία:12/07/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Πίτες & Τάρτες
Υλικά
10 μικρά κολοκύθια ή 5 μεγάλα
Αλεύρι για πανάρισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 καρότα χοντροκομμένα
2 σκ. σκόρδο τριμμένες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. φρυγανιά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές, τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα καρότα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκύθια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να τρώσουμε τελευταία μία στρώση μείγμα γιαουρτιού.
Ψήνουμε την τούρτα κολοκύθι σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ) και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια 40-50 λεπτά αφότου κρυώσει.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...