- Ημερομηνία:30/06/2014
- Κατηγορίες:Συνταγες Πίτες & Τάρτες
Υλικά
Για το φύλλο
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι λάδι (όχι περισσότερο)
1 σφηνάκι ρακί ή ξύδι
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για μία ζύμη σκληρή που να μην κολλάει
Για τη γέμιση
1/4 φέτα θρυμματισμένη
1/4 ανθότυρο θρυμματισμένο
1/4 γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο: σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μικρές ποσότητες αλευριού και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη σκληρή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για μία ώρα να "ξεκουραστεί". Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε 2 σχετικά παχιά φύλλα.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε, αν θέλουμε, την πίτα σε κομμάτια (χωρίς να φθάσει κάτω κάτω το μαχαίρι) και περνάμε το επάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε για 20'- 30΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...