company logo

Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες (J Hum Nutr Diet 2021 Jun;34(3):616-628, Nutrients  2014 Oct 3;6(10):4073-92) ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού εμφανίζει έλλειψη στις βιταμίνες D και/ή Β12 και/ή φυλλικό oξύ (Β9). Οι ελλείψεις αυτές σχετίζονται με τη χαμηλή κατανάλωση πλούσιων διατροφικών πηγών αυτών των βιταμινών, με τη χαμηλή απορρόφηση για λόγους υγείας ή ηλικίας, τη μειωμένη έκθεση στην UVB ακτινοβολία (για την D) και με συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές (αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για γαστρίτιδα και παλινδρόμηση, κ.άλλα) που επηρεάζουν τη βιοδιαθεσιμότητα της D3, της Β12 και του φυλλικού οξέος

Η Uneed σας παρουσιάζει ένα συμπλήρωμα διατροφής που φτιάχτηκε για να καλύψει αυτές τις ελλείψεις, αξιοποιώντας τη φαρμακοτεχνική μορφή του διασπειρόμενου δισκίου για μέγιστη απορρόφηση. Παρέχει τις πιο βιοδιαθέσιμες μορφές της βιταμίνης D (2000 IU) και B12 (1000μg) ενώ παράλληλα παρέχει B9 (800μg), μια δοσολογία που επιλέχθηκε από την επιστημονική ομάδα της Uneed ώστε αφενός να καλύπτει πιθανές ελλείψεις και αφετέρου να μην συσσωρεύεται στον οργανισμό φυλλικό οξύ που δεν έχει μεταβολιστεί σε 5-MTHF, κάτι που ενδέχεται να συμβεί με μεγαλύτερες δοσολογίες. Επιπλέον, η συνεργιστική δράση φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β12 είναι καταλυτική για την υγεία του νευρικού και του αιμοποιητικού συστήματος.

Η D3 βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην πρόληψη κρυολογημάτων και μειώνει τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, δερματίτιδα).

Η Β12 συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στις ομαλές ψυχολογικές λειτουργίες, στον ομαλό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς, στην ομαλή παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνεισφέρει στην μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Η Β9 (φυλλικό οξύ) συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιστών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων, στο φυσιολογικό σχηματισμό του αίματος, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Η συμπληρωματική λήψη φυλλικού οξέος αυξάνει τα επίπεδα του μητρικού φυλλικού οξέος.

Είναι κατάλληλο για άτομα με έλλειψη σε D και Β12, σε Τρίτη ηλικία, που έχουν υποστεί βαριατρικές επεμβάσεις, σε ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν την απορρόφηση και τον μεταβολισμό της D, της Β12 και του φυλλικού οξέος αλλά και σε άτομα με υψηλή ομοκυστεϊνη.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...