company logo

Χολίνη στα αυγά : Μια μοναδικά ευεργετική ουσία

Χολίνη στα αυγά : Μια μοναδικά ευεργετική ουσία
  • Ημερομηνία:06/12/2013
  • Κατηγορίες:

Για τη χολίνη, συστατικό που περιέχεται στον κρόκο του αυγού και στην σόγια, Έλληνες ερευνητές, δημοσίευσαν σχετικά πρόσφατα μελέτη τους στο American Journal of Clinical Nutrition.

Πιο συγκεκριμένα έδειξαν ότι η πρόσληψη του συστατικού αυτού, όπως και μίας ουσίας που παράγεται από τον μεταβολισμό της χολίνης και περιέχεται στο σπανάκι, μειώνει του δείκτες φλεγμονής.

Η μείωση τους περιορίζει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων, γνωστικής έκπτωσης με την πάροδο της ηλικίας και της νόσου του Alzheimer.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη χολίνης δεν είναι επαρκής στο σύνολο των ενηλίκων και κυρίως στις έγκυες γυναίκες που παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Η κατανάλωση αυγού μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Ακόμα το αυγό έχει γίνει με φυσικό τρόπο ένα λειτουργικό τρόφιμο. Λειτουργικά τρόφιμα είναι εκείνα που περιέχουν κάποιο συστατικό, το οποίο αποδεδειγμένα εξυπηρετεί την υγεία του ανθρώπου.

Υπάρχουν λοιπόν αυγά που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Η σύσταση αυτή αλλάζει, τροποποιώντας την διατροφή της κότας. Αυξάνοντας τα ω λιπαρά οξέα στην διατροφής της, αυξάνεται και η περιεκτικότητα στο αυγό με όποια οφέλη συνεπάγεται το γεγονός. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...