company logo

Ματζιουρίδου Χρύσα

Ματζιουρίδου Χρύσα

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2011 με τίτλο «B.Sc. στην Διατροφή και Διαιτολογία» και στο Lund University της Σουηδίας από όπου και απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2014 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «M.Sc. στην Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή». Από τον Σεπτέμβριο του 2014 παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου στο Lund University στον τομέα της Βιοτεχνολογίας. Από τον Φεβρουάριου του 2015 είναι υποψήφια διδάκτορας στο γερμανικό ινστιτούτο διατροφής (German Institute of Human Nutrition) σε συνεργασία με το Potsdam University στο Βερολίνο της Γερμανίας. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής σχετίζεται με τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την σύσταση της μικροβιακής χλωρίδας και την δημιουργία λιπαρών οξέων βραχείας αλύσσου. 

Στα πλαίσια της προπτυχιακής της μελέτης ερεύνησε την «συχνότητα εμφάνισης κοιλιοκάκης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε περιοχές της Αττικής». Για τον σκοπό αυτό μελέτησε την υπάρξη ανοσολογικών δεικτών που σηματοδοτούν την ύπαρξη της νόσου σε παιδιά από παιδικούς σταθμούς της Αττικής. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Η Σωτηρία», ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο «Υγεία», με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την διατροφική υποστήριξη σε κλινικές καταστάσεις. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 το αντικειμένο της είναι η έρευνα. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής της εργασίας συνεργάστηκε με το τμήμα Εφαρμοσμένης Διατροφής και Χημείας Τροφίμων του Lund University και με το Αντιδιαβητικό Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, όπου έλαβε μέρος στην εκπόνηση της ερευνητικής μελέτης «Η επίδραση των φυτικών ινών από μούρα στην μείωση της αθηροσκλήρωσης και συστηματικής λοίμωξης» (The effect of berry dietary fibre on the reduction of atherosclerosis and systemic inflammation) . Ακόμη, μελέτησε την επίδραση της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων και του σχηματισμού «τελικών προιόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (Advanced Glycation End Products- AGEs)» στην πορεία της ασθένειας. Επίσης, συμμετείχε και σε μία δεύτερη μελέτη με τίτλο « Οι φυσικο-χημικές ιδιότητες των φυτικών ινών επηρεάζουν τον μεταβολισμό, την δημιουργία λιπαρών οξέων βραχείας αλύσσου και την σύσταση της μικροβιακής χλωρίδας» και τον Μάιο του 2015 δημιοσίευσε την επιστημονική μελέτη: The physico-chemical properties of dietary fibre determine metabolic responses, short-chain fatty acid profiles and gut microbiota composition in rats fed low- and high-fat diets, PloS One, 10(5):e0127252. 

Το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος 2014- Αύγουστος 2014 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Lund University όπου εμβάθυνε στην έρευνα της επίδρασης των φυτικών ινών στο σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. 

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών στον τομέα της Βιοτεχνολογίας συνεργάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 με ένα από τα ερευνητικά τμήματα του τμήματος Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας του Lund University όπου και μελέτησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της Εντεροτοξίνης Α από τον Staphylococcus aureus. 

Από το 2007 ενημερώνεται και παρακολουθεί συνέδρια σχετικά με την Διατροφή αλλά και τις καινοτομίες στον τομέα της Τεχνολογίας και Χημείας Τροφίμων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...