
Υλικά Συνταγής
1 ματσάκι ρόκα
1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)
1 λόλα κόκκινη
12 ασπρομανίταρα
1 σκελίδα σκόρδο
10 γραμμ. μανιτάρια πορτσίνι
1 ρόδι καθαρισμένο
½ φλ. καρυδόψιχα
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.
Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί, τη ζεστή σαλάτα μανιταριών.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...