company logo

Διατροφή

Γυναίκες που καταναλώνουν ολικής άλεσης τρόφιμα, ζυγίζουν λιγότερο!

13/09/2016
Γυναίκες που καταναλώνουν ολικής άλεσης τρόφιμα, ζυγίζουν λιγότερο!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά διαιτολογίας...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

12/09/2016
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ευρηματικότητα κάποιων επιτηδείων...

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

05/09/2016
Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

Οι πιο κοινές πηγές των πρόσθετων σακχάρων είναι τα αναψυκτικά, τα αθλητικά ποτά, το ζαχαρούχο τσάι...

Τα διατροφικά «αντίδοτα» για κολίτιδα και Crohn

31/08/2016
Τα διατροφικά «αντίδοτα» για κολίτιδα και Crohn

Η ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντερική νόσος χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του πεπτικού σωλήνα...

Μήπως η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον γενικό κίνδυνο θνησιμότητας;

05/08/2016
Μήπως η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον γενικό κίνδυνο θνησιμότητας;

Ο Δρ Mingyang Song από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης... 

Νέα ουσία μπορεί να μειώσει την επιθυμία για «ανθυγιεινά» τρόφιμα

29/07/2016
Νέα ουσία μπορεί να μειώσει την επιθυμία για «ανθυγιεινά» τρόφιμα

Σύμφωνα με νέα μελέτη, το προπιονικό... 

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

06/07/2016
Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι εκείνα που τρέφονταν με καρύδια εμφάνισαν λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου...

5000 μgr ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

04/07/2016
5000 μgr ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

Το γραφείο του διαιτολόγου το επισκέπτονται πολύ συχνά έγκυες ή γυναίκες οι οποίες προσπαθούν να συλλάβουν...

12 εύκολα τρικ για να βελτιώσετε τη διατροφή των παιδιών σας

27/06/2016
12 εύκολα τρικ για να βελτιώσετε τη διατροφή των παιδιών σας

Πολλοί είναι οι γονείς που λένε πως το παιδί τους είναι κακοφάγανο και έχει μάθει να τρώει μόνο δυο τρία φαγητά που του αρέσουν...

Σακχαρώδης διαβήτης και διακοπές: Μικρές συμβουλές για ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι

24/06/2016
Σακχαρώδης διαβήτης και διακοπές: Μικρές συμβουλές για ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι

Το ελληνικό καλοκαίρι αποτελεί συνώνυμο της ανεμελιάς, της διασκέδασης και της ξεκούρασης για όλους μας...

Τρέφομαι ή όχι σωστά; Γιατί δεν νιώθω καλά; Θα με βοηθούσε ένα συμπλήρωμα διατροφής;

22/06/2016
Τρέφομαι ή όχι σωστά; Γιατί δεν νιώθω καλά; Θα με βοηθούσε ένα συμπλήρωμα διατροφής;

Υπάρχουν άνθρωποι που παραπονιούνται για αίσθημα αδυναμίας...

Φυτικές ίνες για βέλτιστο γήρας!

08/06/2016
Φυτικές ίνες για βέλτιστο γήρας!

Έρευνα που διεξήχθη στο Westmead Institute της Αυστραλίας...

Νηστεία: Μια νέα θεραπεία κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας ;

06/06/2016
Νηστεία: Μια νέα θεραπεία κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας ;

Έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Valter Longo στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες αναφέρει ότι η νηστεία...

Πώς τα φρούτα και το αλκοόλ σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου του μαστού

23/05/2016
Πώς τα φρούτα και το αλκοόλ σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών...

Βιταμίνη Β12

13/05/2016
Βιταμίνη Β12

Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών συμπλέγματος Β είναι σημαντική για να διασφαλιστεί η βέλτιστη παραγωγή ενέργειας... 

Οι χυμοί φρούτων και τα smoothies έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σακχάρων

30/03/2016
Οι χυμοί φρούτων και τα smoothies έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σακχάρων

Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Open περιγράφει την περιεκτικότητα σακχάρων που βρίσκονται σε φυσικούς χυμούς και smoothies...

Πράσινο τσάι και  σίδηρος: γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται…

28/03/2016
Πράσινο τσάι και σίδηρος: γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται…

Το πράσινο τσάι δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και ευθύνεται για πολλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

21/03/2016
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας...

Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

16/03/2016
Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

Το τσάι ιβίσκου  χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο... 

Βιταμίνη D και ανοσοποιητικό σύστημα

11/03/2016
Βιταμίνη D και ανοσοποιητικό σύστημα

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D...

Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό  προφίλ

02/03/2016
Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό προφίλ

Σύμφωνα με τις πρόσφατες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς...

Η θεραπευτική επίδραση των συμπληρωμάτων της βιταμίνης D σε άτομα που παρουσιάζον  νόσο του Crohn.

25/02/2016
Η θεραπευτική επίδραση των συμπληρωμάτων της βιταμίνης D σε άτομα που παρουσιάζον νόσο του Crohn.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να σχετίζονται με τη νόσο του Crohn...

Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

19/02/2016
Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

Η Graviola είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας...

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

12/02/2016
Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες... 

Μπορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων ;

03/02/2016
Μπορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων ;

Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, είναι δελεαστικό να καταναλώσουμε  τρόφιμα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν...

Η υψηλή κατανάλωση λαχανικών συμβάλει στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος

26/01/2016
Η υψηλή κατανάλωση λαχανικών συμβάλει στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος

Το γλαύκωμα αποτελεί κύρια αιτία της τύφλωσης, ενώ ακόμα και αν ληφθεί  θεραπεία, το 10% αυτών θα χάσει τελικά την όρασή του...

Πρωτόκολλο   ERAS® :   Ένα   σύστηµα   Ενισχυµένης   Μετεγχειρητικής Ανάρρωσης

26/01/2016
Πρωτόκολλο ERAS® : Ένα σύστηµα Ενισχυµένης Μετεγχειρητικής Ανάρρωσης

Ως γνωστόν κάθε χειρουργική επέµβαση γίνεται αντιληπτή από το σώµα ως επίθεση...

Η ισορροπία συναισθήματος και διατροφής

25/01/2016
Η ισορροπία συναισθήματος και διατροφής

Οι άνθρωποι όταν είναι λυπημένοι , νιώθουν άγχος , θυμό ...

Η υψηλή κατανάλωση φρούτων συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

22/01/2016
Η υψηλή κατανάλωση φρούτων συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες για έναν άνδρα...

Μια μόλις ημέρα ανθυγιεινής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.

20/01/2016
Μια μόλις ημέρα ανθυγιεινής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγεία...