Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), που προβληματίζει στις ημέρες μας έως και το 15% των γυναικών..
Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;
Είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα καλά για έναν ενήλικα;
Ομογενοποιημένο VS Μη Ομογενοποιημένο γάλα : Ποιο είναι καλύτερο για κατανάλωση;
Τον τελευταίο καιρό έχουν λανσαριστεί και στην Ελληνική αγορά γάλατα...
Οι χυμοί φρούτων και τα smoothies έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σακχάρων
Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Open περιγράφει την περιεκτικότητα σακχάρων που βρίσκονται σε φυσικούς χυμούς και smoothies...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»
Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας...
Βιταμίνη D και ανοσοποιητικό σύστημα
Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D...
Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα Paleo;
Οι υποστηρικτές της χαμηλής σε υδατάνθρακες , υψηλής σε λιπαρά « Paleo diet »...
Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό προφίλ
Σύμφωνα με τις πρόσφατες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς...
Η θεραπευτική επίδραση των συμπληρωμάτων της βιταμίνης D σε άτομα που παρουσιάζον νόσο του Crohn.
Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να σχετίζονται με τη νόσο του Crohn...
Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου
Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες...
10 μοναδικές συμβουλές για απώλεια βάρους
Πολλοί άνθρωποι ζουν σε χώρες όπου η πλειοψηφία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι...
Η υψηλή κατανάλωση λαχανικών συμβάλει στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος
Το γλαύκωμα αποτελεί κύρια αιτία της τύφλωσης, ενώ ακόμα και αν ληφθεί θεραπεία, το 10% αυτών θα χάσει τελικά την όρασή του...
Η ισορροπία συναισθήματος και διατροφής
Οι άνθρωποι όταν είναι λυπημένοι , νιώθουν άγχος , θυμό ...
Μια μόλις ημέρα ανθυγιεινής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.
Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγεία...
Γιόγκα: Ψυχική ευημερία και άριστη φυσική κατάσταση μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης
Η γιόγκα είναι φημισμένη για τα πολλαπλά οφέλη της, όπως...
Πασατέμπος! - Οφέλη για την υγεία και διατροφικές πληροφορίες
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ...
Οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες αδυνατίσματος αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Χρησιμοποιώντας εθνικά στοιχεία ερευνών από σχεδόν 9.000 άτομα...
Η παχυσαρκία οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης Α σε σημαντικά όργανα
Η παχυσαρκία μειώνει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει κατάλληλα τη βιταμίνη Α και οδηγεί σε ανεπάρκειες της βιταμίνης σε σημαντικά όργανα...
Ο ρόλος των μικρογευμάτων σε μία προσπάθεια μείωσης του βάρους
Τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση μικρογευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας, στον δρόμο ή την δουλειά, φαίνεται να αυξάνεται τόσο σε συχνότητα όσο και σε ποσότητα...
Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό συνδέονται με την εμφάνιση ινομυαλγίας
Πρόσφατες μελέτες τονίζουν τη σημασία της «βιταμίνης του ήλιου» - δηλαδή της βιταμίνης D - στη διατήρηση της καλής υγείας...
Λιναρόσπορος και σουσάμι βοηθούν στο αδυνάτισμα
Η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικά συστατικά είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία και τη σιλουέτα...
Νέα δεδομένα για την παιδική διατροφή
Η κατανάλωση πρωινού γνωρίζουμε ότι είναι ένας από τους παράγοντες που ορίζουν τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής...
Οι κίνδυνοι από την εμμονή για μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες
Ο Garth Davis, ένας χειρουργός ο οποίος διευθύνει μια κλινική απώλεια βάρους στο Χιούστον, αφηγείται μια ιστορία για μια ασθενή του...
Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, βότανα, και μπαχαρικά
Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών και συμβάλουν στη μέγιστη υγεία του οργανισμού σας...
Καφεΐνη: Ποιο είναι το όριο κατανάλωσης;
Η καφεΐνη χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα για να «ανακουφίσει» από την κούραση και να βελτιώσει τη συγκέντρωση...
Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι επιστήμονες διεξήγαγαν πείραμα με αρσενικούς ποντικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τέσσερις διαφορετικές διατροφές...
Μειώστε τον κίνδυνο ασθενειών με την προσθήκη “χρωμάτων” στη διατροφή σας !
Τελευταίες έρευνες αναφέρουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου...
Δηλητηριάστηκε από μανιτάρια και οδηγήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος!
Η κατανάλωση άγριων μανιταριών είναι επικίνδυνη...
6 «μυστικά» που γνωρίζει ένας επιστήμονας διαιτολόγος και καλό είναι να ξέρετε και εσείς!!
Η ποσότητα του φαγητού είναι πιο σημαντική από την ποιότητα του για την έκβαση του σωματικού μας βάρους...