company logo

Συνταγες

Κεκάκια με βατόμουρο με στέβια από το Canderel Green

11/23/16
Κεκάκια με βατόμουρο με στέβια από το Canderel Green

Κεκάκια με βατόμουρο με στέβια από το Canderel Green

Κουσκουσέ με γαρίδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

27/03/2013
Κουσκουσέ με γαρίδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

15 μέτριες γαρίδες, εμπεριέχουν περίπου 166 mg χοληστερόλης. Οι αρμόδιοι φορείς υγείας προτείνουν για τους υγιείς ενήλικες, την κατανάλωση έως 300 mg διαιτητικής χοληστερόλης ημερησίως...

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

21/03/2013
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Εκτός από τον μπακαλιάρο, η σκορδαλιά δεν χρησιμοποιείται συχνά ως συνοδευτικό. Κι όμως, τόσο η ιδιαίτερη γεύση της όσο και η διαθρεπτική της αξία, ανάγουν τη σκορδαλιά σε ένα θαυμάσιο συνοδευτικό..

Μύδια στον ατμό με μουστάρδα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

15/03/2013
Μύδια στον ατμό με μουστάρδα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Γευστικές προτάσεις με θαλασσινά, σαν την εν λόγω συνταγή, έχουν την «τιμητική» τους κατά την περίοδο της νηστείας. Η συχνή κατανάλωση θαλασσινών, επιβάλλεται να συνδυαστεί  με προσοχή στο αλάτι...

Ταραμοκεφτέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

14/03/2013
Ταραμοκεφτέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Ο ταραμάς, βασική πρώτη ύλη των ιδιόμορφων αυτών κεφτέδων, προέρχεται από τα αβγά του κυπρίνου και προσδίδει μια ιδιαίτερα πικάντικη γεύση στη μαγειρικής μας παρασκευή..

Μπιφτέκι γαλοπούλας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

13/03/2013
Μπιφτέκι γαλοπούλας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Τα ασπράδια των αβγών που χρησιμοποιούνται στα μπιφτέκια της συνταγής μας, αλλά και σε πολλές άλλες μαγειρικές παρασκευές, εμπεριέχουν μια ουσία πρωτεϊνικής φύσεως, την αβιδίνη.. 

Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

04/03/2013
Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Οι αγκινάρες αποτελούν εξαιρετική πηγή ινουλίνης, ενός πολυσακχαρίτη με εξαιρετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Η ινουλίνη ανήκει στη νέα σχετικά οικογένεια των πρεβιοτικών...

Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

27/02/2013
Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η πατάτα, βασική πρώτη ύλη για την παρασκευή νιόκι, αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πηγές αμύλου που συναντάμε στις τροφές. Μια μικρή ποσότητα του αμύλου της πατάτας..

Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

18/02/2013
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Στην ευρηματική αυτή συνταγή το φρέσκο δενδρολίβανο θα σας εντυπωσιάσει με το μοναδικό του άρωμα. Το δενδρολίβανο όμως έχει... 

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

11/02/2013
Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Μια γευστικότατη συνταγή που μας δίνει μόλις 110 mgr χοληστερόλης ανά μερίδα (Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης χοληστερόλης..

Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη  από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

04/02/2013
Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Το παραδοσιακό ξινόγαλο εμπεριέχει μια ποικιλία θετικών για τον οργανισμό βακτηρίων, γνωστών ως λακτοβάκιλλοι. Οι λακτοβάκιλλοι αυτοί.. 

Ρεβίθια με σπανάκι, μάραθο και τομάτα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

31/01/2013
Ρεβίθια με σπανάκι, μάραθο και τομάτα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Τα ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως μη αμυλώδεις πολυσακχαρίτες και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες..

Spaghetti από κολοκύθια και καρότα με σόγια, μέλι σκόρδο και λεμόνι από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

28/01/2013
Spaghetti από κολοκύθια και καρότα με σόγια, μέλι σκόρδο και λεμόνι από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή για spaghetti, χωρίς τη χρήση ζυμαρικού ως είθισται…Τα καρότα που αποτελούν βασική πρώτη ύλη της δημιουργίας...

Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

24/01/2013
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο της συνταγής μας αποτελούν εξαιρετικές πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Μελέτες δείχνουν πως αυτό το είδος λιπαρών.. 

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα  με μανιτάρια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

21/01/2013
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Οι παραδοσιακές πίτες της χώρας μας, αποτελούν συχνά, πλήρεις και ισορροπημένες εναλλακτικές για ένα «ελαφρύ» γεύμα. Δυο κομμάτια πίτα με μια σαλάτα εποχής..

Χρώματα τροφών

17/01/2013
Χρώματα τροφών

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τελικά το χρώμα που έχει ένα τρόφιμο επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Για το λόγο αυτό..

Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

16/01/2013
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η θεοβρωμίνη αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σοκολάτας που εμπλέκεται στην ανθρώπινη ψυχοδυναμική. Οι τονωτικές της επιδράσεις είναι άμεσα... 

Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές  από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

14/01/2013
Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Οι πολύχρωμες πιπεριές, που χρησιμοποιεί στη συνταγή αυτή ο Σεφ μας, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C αποτελεί ίσως.. 

Γλώσσα με μπρόκολο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

09/01/2013
Γλώσσα με μπρόκολο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Τα τελευταία χρόνια έχει προσδιοριστεί, μια μεγάλη σειρά συστατικών των τροφών με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε αυτά τα συστατικά, ανήκουν... 

Μελομακάρονα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

20/12/2012
Μελομακάρονα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Βασική λιπαρή ύλη των λαχταριστών μελομακάρονων που μας προτείνει ο Σεφ Γιάννης Γκελντής είναι το ελαιόλαδο, προσδίδοντας στο αγαπημένο γλύκισμα μια ιδιαίτερη διαθρεπτική αξία..

Κουραμπιέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

18/12/2012
Κουραμπιέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Βασικό συστατικό για ένα γευστικό κουραμπιέ, είναι σίγουρα το καλής ποιότητας βούτυρο. Το βούτυρο είναι μια ιδιαιτέρως πλούσια πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία... 

Γαλοπούλα γεμιστή από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

13/12/2012
Γαλοπούλα γεμιστή από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η γεμιστή γαλοπούλα μπήκε ως έδεσμα στην ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων τα νεότερα χρόνια...

Δίπλες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

11/12/2012
Δίπλες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αβγά, οι δίπλες εμπεριέχουν σημαντικά ποσά διαιτητικής χοληστερόλης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα τις αποκλείσουμε από την διατροφή μας..

Φακόρυζο  απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

06/12/2012
Φακόρυζο απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Ένας απλός και γευστικός συνδυασμός φακής και ρυζιού, που με τα «παρελκυόμενα» του συνθέτει ένα πιάτο υψηλής βιολογικής αξίας.. 

Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

04/12/2012
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Οι γαρίδες είναι πολύ πλούσιες σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Το γλουταμινικό οξύ... 

Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

29/11/2012
Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η συχνή κατανάλωση ψαριών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συστάσεις του πιο ισορροπημένου πλάνου διατροφής που αντικατοπτρίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή. 

Μπρόκολο με αμύγδαλα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

27/11/2012
Μπρόκολο με αμύγδαλα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Ο Γιάννης Γκελντής παρουσιάζει εδώ μια καταπληκτική επινόηση που λόγω της περιεκτικότητας της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως «ασπίδα» έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πάπια πορτοκάλι απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

22/11/2012
Πάπια πορτοκάλι απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η πάπια που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην εγχώρια γαστρονομία,  θεωρείται μια ολιγοθερμιδική επιλογή, χαμηλή σε λίπος και χοληστερόλη..

Γιουβέτσι με κοτόπουλο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

20/11/2012
Γιουβέτσι με κοτόπουλο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, αποτελεί για τον άνθρωπο ένα απαραίτητο βιταμινικό σύνολο, που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στις διεργασίες του μεταβολισμού. 

Μπακλαβάς απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

15/11/2012
Μπακλαβάς απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Η πλούσια περιεκτικότητα αυτού του υπέροχου και παραδοσιακού γλυκίσματος σε καρύδια και αμύγδαλα,

προσδίδει μια ιδιαίτερη αξία στη διατροφή μας.Πιο συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα...