Φασόλια και ρεβίθια ασπίδα της καρδιάς και των αγγείων!
Η στεφανιαία νόσος είναι η νόσος...
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι...
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!
Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε...
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…
Ο καρπός του κακαόδεντρου, το οποίο πρωτοκαλλιεργήθηκε από τους Ατζέκους...
Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;
Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τη διατροφική τους σύνθεση...
Είναι τα έντομα πιο θρεπτικά από το κρέας;
Η κατανάλωση εντόμων αν και είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες...
Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης
Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια ότι η κατανάλωση βρώμης...
Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων
Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick Medical School στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συνεργάτες του...
Maca: ο ρόλος της στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας
Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ευρέως διαδεδομένη, επηρεάζοντας συχνά αρνητικά τη διάθεση και τις διαπροσωπικές σχέσεις...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»
Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας...
Τα Cranberries βοηθάνε στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , αλλά όχι ο χυμός τους…
Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος...
Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό προφίλ
Σύμφωνα με τις πρόσφατες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς...
Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?
Η Graviola είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας...
Η βρώμη περιέχει γλουτένη?
Πασατέμπος! - Οφέλη για την υγεία και διατροφικές πληροφορίες
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ...
Λιναρόσπορος και σουσάμι βοηθούν στο αδυνάτισμα
Η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικά συστατικά είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία και τη σιλουέτα...
Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, βότανα, και μπαχαρικά
Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών και συμβάλουν στη μέγιστη υγεία του οργανισμού σας...
Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι επιστήμονες διεξήγαγαν πείραμα με αρσενικούς ποντικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τέσσερις διαφορετικές διατροφές...
Μειώστε τον κίνδυνο ασθενειών με την προσθήκη “χρωμάτων” στη διατροφή σας !
Τελευταίες έρευνες αναφέρουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου...
Υγιεινές επιλογές σπόρων, εναλλακτικές του κλασικού σιταριού
Farro (Triticum Dicoccum γνωστό και ως Ζέα)...
Για υγιή οστά πείτε ναι στα δαμάσκηνα, στα κρεμμύδια, στο σολομό και στα καρύδια
Ξερά δαμάσκηνα: Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι συνδέονται με την υγεία του πεπτικού συστήματος και ότι είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά...
10 Λόγοι που δείχνουν ότι η Κινόα είναι μια πραγματικά εξαιρετική τροφή
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και γεωργίας...
Σουσάμι: ο πολύτιμος σπόρος που αποτελεί σύγχρονο φάρμακο!
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αναζήτηση υγιεινών τρόπων διατροφής...
Μπορεί η ζάχαρη να έχει θέση στη διατροφή μας;
Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να απαντήσουμε σε μία σειρά άλλων ερωτημάτων όπως τι είναι στην πραγματικότητα η ζάχαρη...
Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία
Πιθανόν, όλοι να έχετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας στο σπίτι σας. Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους υγείας...
Θαλασσινά : Ανεβάζουν ή όχι την χοληστερόλη μας;
Στην οικογένεια των θαλασσινών, συμπεριλαμβάνονται τα οστρακοειδή (αστακός, γαρίδα, καραβίδα, μύδια, στρείδια) και τα μαλάκια(καλαμάρι, χταπόδι, σουπιά)...
Ταχίνι και χαλβάς - καλύψτε όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας κατά την περίοδο της νηστείας.
Η νηστεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία αποκλείονται από τη διατροφή συγκεκριμένες τροφές με σκοπό τη σωματική αλλά και την πνευματική δοκιμασία του ατόμου...