company logo

Τρόφιμα

10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

16/02/2015
10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα πάνω από ένα μήνα. Κάποια από αυτά είναι…

Ο μύθος της απαγόρευσης του ψωμιού στη δίαιτα

30/01/2015
Ο μύθος της απαγόρευσης του ψωμιού στη δίαιτα

Ξεκινώντας μια προσπάθεια απώλειας βάρους, για πολλούς η λέξη ψωμί είναι απαγορευμένη...

Ζέα : Ένα υπερ-σιτηρό; Η ένα ακόμη δημητριακό;

23/01/2015
Ζέα : Ένα υπερ-σιτηρό; Η ένα ακόμη δημητριακό;

Η έντονη χαρά των ατόμων, που με επισκέπτονται στο γραφείο μου, όταν αναφέρουν ότι καταναλώνουν ψωμί...

10 αποδεδειγμένα οφέλη του άγριου λάχανου Κέιλ

28/11/2014
10 αποδεδειγμένα οφέλη του άγριου λάχανου Κέιλ

Σε σύγκριση με τα πιο υγιεινά λαχανικά, το λάχανο κέιλ είναι ο βασιλιάς...

Ακόμα και χωρίς συντηρητικά το κρουασάν δεν φροντίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες μιας εγκύου γυναίκας

10/11/2014
Ακόμα και χωρίς συντηρητικά το κρουασάν δεν φροντίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες μιας εγκύου γυναίκας

Είναι αλήθεια πως η γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται ένας...

Αλάτι Ιμαλαΐων Ευεργετικό για την υγεία μας ή ένα ακόμη προϊόν κατευθυνόμενης διαφήμισης;

02/10/2014
Αλάτι Ιμαλαΐων Ευεργετικό για την υγεία μας ή ένα ακόμη προϊόν κατευθυνόμενης διαφήμισης;

Το Αλάτι είναι γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο (χημικός τύπος NaCl) και αποτελεί...

Χυμός από goji berries ή καλύτερα ένα μήλο;

17/09/2014
Χυμός από goji berries ή καλύτερα ένα μήλο;

Στο πλαίσιο της φρενίτιδας με τις ξενόφερτες διατροφικές μόδες...

Αναλύοντας τον χαλβά από ταχίνι

05/09/2014
Αναλύοντας τον χαλβά από ταχίνι

Ο χαλβάς από ταχίνι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόφιμο που...

Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φασόλια;

23/07/2014
Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φασόλια;

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι τα φασόλια έχουν εξαιρετικά χαμηλό...

Έβγαλε το σκόρδο φύτρο; Εκμεταλλευτείτε το!!

25/06/2014
Έβγαλε το σκόρδο φύτρο; Εκμεταλλευτείτε το!!

«Μην πετάτε το σκόρδο αν έχει αρχίσει να βγάζει φύτρες» προτείνει μια νέα έρευνα, που δείχνει...

Προσοχή! Η κατανάλωση άσπρου ψωμιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 40%

17/06/2014
Προσοχή! Η κατανάλωση άσπρου ψωμιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 40%

Σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Miguel Martinez-Gonzalez, το λευκό ψωμί...

Χαλβάς από ταχίνι – δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια!

27/05/2014
Χαλβάς από ταχίνι – δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια!

Στο μυαλό αρκετών ατόμων, το γλυκό είναι συνυφασμένο με πολλές...

Η μαύρη σοκολάτα  προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

20/05/2014
Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι...

To Κορεάτικο τζίνσενγκ μπορεί να προστατέψει από τη γρίπη και τον ιό RSV

03/05/2014
To Κορεάτικο τζίνσενγκ μπορεί να προστατέψει από τη γρίπη και τον ιό RSV

Σύμφωνα με έρευνα σε Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, το βότανο τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει...

Οι ξηροί καρποί στην διατροφή του παιδιού

21/03/2014
Οι ξηροί καρποί στην διατροφή του παιδιού

Η υγιεινή διατροφή είναι ζητούμενο για τον κάθε άνθρωπο. Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στο παιδί...

Ψάρια, κρεμμύδι, τζίντζερ και πιπεριά, ανακουφίζουν από εποχιακές αλλεργίες!

21/03/2014
Ψάρια, κρεμμύδι, τζίντζερ και πιπεριά, ανακουφίζουν από εποχιακές αλλεργίες!

Τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, βρίσκεται μια πλειάδα φυσικών συστατικών και διατροφικών στοιχείων, που μπορεί...

Χαλβάς από ταχίνι : Το σνακ των αθλητών

15/03/2014
Χαλβάς από ταχίνι : Το σνακ των αθλητών

Τα τελευταία χρόνια, ένας από τους βασικούς προδιαθεσικούς παράγοντες πολλών χρόνιων νόσων...

Τα οφέλη της κολοκύθας

05/03/2014
Τα οφέλη της κολοκύθας

Είναι νόστιμη, μυρωδάτη και θρεπτική! Χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να φτιάξετε πιάτα με κολοκύθα; Αν ναι...

Το γιαούρτι μειώνει 28 τοις εκατό τον κίνδυνο για διαβήτη

13/02/2014
Το γιαούρτι μειώνει 28 τοις εκατό τον κίνδυνο για διαβήτη

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη του Διαβήτη...

Πρέπει να καταναλώνουμε τζίντζερ και γιατί;

13/02/2014
Πρέπει να καταναλώνουμε τζίντζερ και γιατί;

 Η ρίζα του φυτού τζίντζερ που μεγαλώνει στην Κίνα, την Ινδία, την Αφρική, την Καραϊβική και άλλα...

Μύθοι και αλήθειες για την σόγια

03/02/2014
Μύθοι και αλήθειες για την σόγια

Τρώω σόγια. Θα μεγαλώσει το στήθος μου; Μπορεί οι Ασιάτες να απολαμβάνουν εδώ και αιώνες τη σόγια...

Ποιο χαλβά να επιλέξω;

14/01/2014
Ποιο χαλβά να επιλέξω;

Η λέξη «χαλβάς» συνήθως παραπέμπει στο χαλβά που παρασκευάζεται από ταχίνι...

Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

14/02/2013
Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας. Η χρήση του σησαμιού, είτε ως σπόρου, είτε ως σησαμελαίου ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους..

Χρώματα τροφών

17/01/2013
Χρώματα τροφών

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τελικά το χρώμα που έχει ένα τρόφιμο επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Για το λόγο αυτό..

Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

20/08/2012
Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

Η άρνηση των μικρών παιδιών, αλλά και των εφήβων, να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα καλό πρωινό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Οι δικαιολογίες που συνοδεύουν αυτή την άρνηση των παιδιών είναι, ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο το πρωί πριν το σχολείο, ή ότι δεν έχουν όρεξη, ενώ μεγαλύτερα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια θεωρούν, ότι η αποφυγή του πρωινού είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγουν κάποιες περιττές θερμίδες. 

Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

24/07/2012
Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

Περάσανε πολλά χρόνια μέχρι η επιστήμη να ερμηνεύσει, έστω και εν μέρει, τα οφέλη υγείας που προέκυπταν από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κρήτης, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσογείου..