company logo

6 «μυστικά» που γνωρίζει ένας επιστήμονας διαιτολόγος και καλό είναι να ξέρετε και εσείς!!

6 «μυστικά» που γνωρίζει ένας επιστήμονας διαιτολόγος και καλό είναι να ξέρετε και εσείς!!

1. Η ποσότητα του φαγητού είναι πιο σημαντική από την ποιότητα του για την έκβαση του σωματικού μας βάρους

Η Lisa Young, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συγγραφέας του Portion Teller αναφέρει:  "Οι άνθρωποι  δίνουν υπερβολική σημασία στο τι τρώνε, αλλά όχι τόσο στη ποσότητα του φαγητού τους".  Μην ξεχνάτε λοιπόν πως αυτό που απορυθμίζει το σωματικό μας βάρος και επιβαρύνει την υγεία μας είναι η θερμιδική εκτροπή και οι θερμίδες είναι άμεσα συνυφασμένες κυρίως με την ποσότητα και δευτερευόντως με την ποιότητα των τροφών…

2. Δεν υπάρχουν τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνονται.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε βομβαρδιστεί από διατροφές που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες, παρόλα αυτά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες επιβαρυντικοί.  Όπως αναφέρει η Gina Consalvo, διαιτολόγος από την  Πενσυλβάνια, στην πραγματικότητα  πολλοί είναι απαραίτητοι. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν υδατάνθρακες που είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας για το σώμα. Είναι επίσης πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και ακόμα η  υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες, συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

3. Τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι «must» στη διατροφή μας

Πάνω από 2.000 φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν αναγνωριστεί στα βότανα και τα μπαχαρικά ήδη.  Κάποια βοηθούν στην εγρήγορση του μεταβολισμού, άλλα συμβάλουν στη ρύθμιση  του σακχάρου στο αίμα και άλλα ενισχύουν τη μνήμη καθώς περνούν τα χρόνια. Επιπλέον, τα  βότανα και τα μπαχαρικά δεν έχουν θερμίδες απλά προσθέτουν γεύση στα τρόφιμα.

4. Η κακή συνήθεια του συνεχούς τσιμπολογήματος.

Πρόσφατες  έρευνες δείχνουν ότι το συνεχές τσιμπολόγημα (ειδικά με ακατάλληλα σνακς) αντιπροσωπεύει το 25% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων μας, αναφέρει η Kathy McManus, διευθύντρια του τμήματος διατροφής στο Brigham της Βοστώνης και το Νοσοκομείο Γυναικών.

5. Τι κοιτάμε πρωτίστως στις ετικέτες τροφίμων.

Η Stefanie Sacks, διαιτολόγος και συγγραφέας του  What the Fork Are You Eating , εξηγεί ότι όσο μεγαλύτερη είναι η λίστα με τα συστατικά ενός βιομηχανοποιημένου προιόντος, τόσο πιο επεξεργασμένο είναι, και καλό είναι να αποφεύγεται.

6. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις συμβουλές διατροφής.

Ο καθένας μπορεί να δώσει συμβουλές διατροφής και να αποκαλεί τον εαυτό του  "ειδικό", αλλά στην πραγματικότητα μόνο λίγοι είναι ικανοί.  Αν αναζητάτε  ασφαλείς  και αξιόπιστες διατροφικές πληροφορίες , απευθυνθείτε σε έναν επιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο. Εκτός από τα πολλά χρόνια εκπαίδευσης , μετά από εξαντλητική πρακτική είναι σε θέση να εξετάσει το οικογενειακό ιστορικό, το ιατρικό ιστορικό , τις καθημερινές συνήθειες και τις προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου , προκειμένου να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Τελευταία άρθρα

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...

ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?
ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?

Μια από τις σοβαρότερες παρεξηγήσεις στο χώρο της διατροφής, αφορά στην κατανάλωση λίπους...